ZUPA ZIEMNIACZANA Z RACUCHAMI

Tani ,smaczny i bardzo szybki obiad SKŁADNIKI NA ZUPĘ włoszczyzna wegeta do smaku ziemniaki ziele angielskie liść laurowy śmietana mąka SKŁADNIKI NA RACUCHY 2 szklanki mąki 1 jajko 1 łyżeczka sody oczyszczonej jogurt naturalny sól do smaku PRZYGOTOWANIE ZUPA Włoszczyznę, ziemniaki obrać pokroić zalać wodą dodać przyprawy i gotować do miękkości . Przygotować mąkę do zagęszczenia zupy i gdy wszystko jest już miękkie dodać do wywaru. Na koniec wlać zahartowaną śmietanę Zupę można podawć również w formie kremu. Po ugotowaniu należy zupę zblendowć ,nie dodawać mąki tylko samą śmietanę RACUCHY Mąkę wsypać do miski ,dodać jajko ,sodę i jogurt.Wszystko dokładnie wymieszać Ciasto powinno mieć konsystencję budyniu. Nakładać łyżką na mocno rozgrzany olej Zmniejszyć ogień i dokładnie smażyć z dwóch stron Podawać gorące z cukrem