ZUPA ZIEMNIACZANA Z RACUCHAMI

 Tani ,smaczny i bardzo szybki obiad 




SKŁADNIKI NA ZUPĘ

włoszczyzna

wegeta do smaku

ziemniaki 

ziele angielskie

liść laurowy

śmietana

mąka

SKŁADNIKI NA RACUCHY

2 szklanki mąki

1 jajko

1 łyżeczka sody oczyszczonej

jogurt naturalny

sól do smaku


PRZYGOTOWANIE

ZUPA

Włoszczyznę, ziemniaki obrać pokroić zalać wodą  dodać przyprawy i gotować do miękkości .

Przygotować mąkę do zagęszczenia zupy i gdy wszystko jest już miękkie dodać do wywaru.

Na koniec wlać zahartowaną śmietanę



Zupę można podawć również w formie kremu. Po ugotowaniu należy zupę zblendowć ,nie dodawać mąki tylko samą śmietanę


RACUCHY

Mąkę wsypać do miski ,dodać jajko ,sodę i jogurt.Wszystko dokładnie wymieszać

Ciasto powinno mieć konsystencję budyniu. Nakładać łyżką na mocno rozgrzany olej 

Zmniejszyć ogień i dokładnie smażyć z dwóch stron

Podawać gorące z cukrem





Komentarze

Popularne posty z tego bloga

PĄCZKI Z NADZIENIEM RÓŻANYM

Żurek na białej kiełbasie z jajkiem