ZUPA ZIEMNIACZANA Z RACUCHAMI
Tani ,smaczny i bardzo szybki obiad
SKŁADNIKI NA ZUPĘ
włoszczyzna
wegeta do smaku
ziemniaki
ziele angielskie
liść laurowy
śmietana
mąka
SKŁADNIKI NA RACUCHY
2 szklanki mąki
1 jajko
1 łyżeczka sody oczyszczonej
jogurt naturalny
sól do smaku
PRZYGOTOWANIE
ZUPA
Włoszczyznę, ziemniaki obrać pokroić zalać wodą dodać przyprawy i gotować do miękkości .
Przygotować mąkę do zagęszczenia zupy i gdy wszystko jest już miękkie dodać do wywaru.
Na koniec wlać zahartowaną śmietanę
Zupę można podawć również w formie kremu. Po ugotowaniu należy zupę zblendowć ,nie dodawać mąki tylko samą śmietanę
RACUCHY
Mąkę wsypać do miski ,dodać jajko ,sodę i jogurt.Wszystko dokładnie wymieszać
Ciasto powinno mieć konsystencję budyniu. Nakładać łyżką na mocno rozgrzany olej
Zmniejszyć ogień i dokładnie smażyć z dwóch stron
Podawać gorące z cukrem
Komentarze
Prześlij komentarz