ŚLEDZIE W OLEJU

 Pyszne śledzie na każdą okazję

Składniki

  • 10 szt śledzia ala matijas
  • 2 średnie cebule
  • 2 średnie kwaskowe jabłka
  • Sok z cytryny
  • Olej

  • Śledzie wymoczyć, około 60 minut. Należy kilka razy wymienić wodę W międzyczasie obrać cebulę i jabłka, pokroić w drobną kostkę i razem wymieszać. Śledzie pokroić w paski około2-3 cm Na spodzie naczynia wyłożyć cienką warstwę cebuli i jabłek Położyć śledzie i skropić sokiem z cytryny . Układać naprzemiennie aż do wyczerpania produktów. Zalać olejem najlepiej słonecznikowym. Wstawić do lodówki na około 3 godziny. Podawać z pieczywem

    zoom

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

PĄCZKI Z NADZIENIEM RÓŻANYM

Żurek na białej kiełbasie z jajkiem